Over het bedrijf
Onze story
Onze oprichter Jaap Korteweg werd geboren in West-Brabant en al acht generaties lang werkte zijn familie als akkerbouwers én veehouders. Maar Jaap wilde het anders doen en maakte van het familiebedrijf een boerderij met enkel biologische akkerbouw. Toen in 1997 de varkenspest uitbrak vroeg de overheid of zij zijn koelcellen mochten gebruiken voor de kadavers die vernietigd moesten worden.
Jaap weigerde. En dat niet alleen: hij dacht steeds meer na over de manier waarop we als mensen met dieren omgaan. Het systeem klopte volgens hem niet en moest veranderen. Er was allen één probleem: Jaap was zelf groot vleesliefhebber. Hij overwoog om op een diervriendelijke manier vee te gaan houden, maar alleen al de gedachte dat hij de dieren zou moeten doden nadat hij jaren goed voor ze gezorgd had deed hem anders besluiten.
Vanaf dat moment werd Jaap vegetariër, maar miste de smaak en de structuur van vlees. “Was er maar iets wat smaakt naar vlees en lijkt op vlees, maar zonder dat er een dier voor wordt geslacht” is zijn eerste gedachte geweest die leidde tot de Vegetarische Slager van vandaag. Ooit begonnen als traditionele slagerszaak, maar zonder vlees van dieren, is De Vegetarische Slager uitgegroeid tot een bijzonder merk met een duidelijk duurzaam karakter.
Onze Impact
Van al het land op aarde is bijna 40 procent in gebruik voor landbouw en hiervan is 70 procent nodig voor de productie van veevoer en als grasland. Daarnaast is er steeds minder geschikte landbouwgrond, wat zorgt voor een steeds groter ruimtegebrek en een groeiende druk op beschermde gebieden, zoals het regenwoud.
Inmiddels zijn er al miljoenen hectaren regenwoud gekapt in Zuid-Amerika om runderen te laten grazen en groeit de bevolking steeds sneller, waardoor de productie van vlees in kortere tijd steeds meer ruimte vraagt. Kortom, de vegetarische aanpak van ons merk is een echte oplossing voor een wereldwijd probleem.
Onze Producten
Wij staan erom bekend dat we vleesproducten hacken, want wij kraken de smaak van vlees met plantaardige ingrediënten. Wij creëren producten die in uiterlijk , smaak en geur precies te vergelijken zijn met vlees. Allen op deze manier kunnen wij de grote groep vleesliefhebbers overtuigen niets hoeven te missen als ze het eten van dierlijk vlees een of meerdere dagen achterweg laten.
In plaats van dierlijke ingrediënten gebruiken wij plantaardige ingrediënten die een veel minder negatieve invloed hebben op het milieu. Kortom onze producten zijn een feestje voor de smaakpapillen, maar ook voor de dieren én het milieu!
Ons Team
Het team van De Vegetarische Slager begon klein met Jaap als directeur, maar vanwege het succes en de overname van Unilever een paar jaar geleden is deze groep nu uitgegroeid tot een wereldteam!
Omdat De Vegetarische Slager zo hard groeit en er internationaal veel interesse is naar de producten, zijn er ook buiten Nederland verschillende teams die ervoor zorgen dat onze producten het dierlijk vlees over de hele wereld mag vervangen!
Meer Over Ons
Quote: “Ik wil juist samenwerken met de grootste vleesbedrijven, omdat die impact hebben…”
Jaap Korteweg, oprichter De Vegetarische Slager
Deel
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail